raktarkereso.info: Az év fejlesztője lett a Futureal, a legjobb ipari fejlesztés a HelloParks pátyi csarnoka

Hírek

2024.05.30.

Pano8

Két kategóriában is győzedelmeskedett a Futureal-csoport a CIJ Awards magyarországi versenyén.

A Futurealt az év legjobb fejlesztőjének választották, míg a HelloParks Páty PT1 a legjobb ipari/raktárfejlesztésért vehette át a tekintélyes szakmai elismerést.

A Futureal az elmúlt két évtizedben piacvezetővé vált a magas minőségű ingatlanprojektek fejlesztése terén. Közép-Európa meghatározó kereskedelmi fejlesztőjeként eddig 500 000 négyzetméteren több mint 1,6 milliárd euró értékben valósított meg már projekteket itthon és külföldön. Fenntartható, megtérülő és innovatív beruházásai teljes városrészeket hoznak lendületbe, köztük a legismertebb a Corvin Sétány, valamint a Budapest ONE irodaházat és az Etele Plaza bevásárlóközpontot magában foglaló Dél-Buda Városközpont Fejlesztés. Ingatlanbefektetőként és vagyonkezelőként magas értéknövekedési potenciállal rendelkező befektetésekre összpontosít Európa szerte

Az ipari ingatlanfejlesztő HelloParks 2023 nyarán átadott, 58 ezer négyzetméter alapterületű, Big Box típusú ipari épülete a társaság első fejlesztése pátyi megaparkjában. A PT1 a BREEAM New Construction kategória legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épült, amelyet már meg is szerzett Design Stage-ben. Az épületben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők, köszönhetően a tetőre telepített napelemeknek. Még a csarnok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül, ezzel öntözik az épület körüli zöldfelületet. A raktárcsarnok körül smart ready lámpák világítanak, a raktár parkolójában pedig elektromosautó-töltők is rendelkezésre állnak. Világszinten az épületek mindössze három százaléka felel meg az Outstanding szint követelményeinek, itthon pedig csak a HelloParks fejleszt ipari épületet ilyen magas minőségben, amelynek az összes jelenleg kivitelezés alatt álló projektje ezt a szintet célozza.

A CIJ Awards a legrégebb óta működő kereskedelmi ingatlan díj Magyarországon, és az elmúlt 18 év során folyamatosan fejlődött, hogy lépést tartson a helyi, regionális és nemzetközi ingatlanpiac változásaival. A verseny győzteseit egy háromlépcsős szavazási folyamat során választották ki, amelyet egy 20 fős, elismert szakértőből álló zsűri bizottság végzett az ingatlan, befektetési, építészeti és építőipari szektorból.

A teljes cikk az raktarkereso.info-n olvasható.

Mondd el másoknak is!