Raktarkereso.info: A HelloParks-ot választották az év legjobb raktár- és ipari ingatlanfejlesztőjének

Hírek

2023.10.20.

044259f0b7060435cead62c3534eb170d7720bb2

Az idén 5. alkalommal rendezte meg a EuropaProperty a nemzetközi CRE Awards ingatlanpiaci díjátadót, ahol két kategóriában is győzedelmeskedett a HelloParks

A Futureal-csoporthoz tartozó vállalat elnyerte az év Raktár- és Ipari Ingatlanfejlesztője, valamint a Legjobb BTS-fejlesztője díjakat.

A HelloParks egy ipari ingatlanfejlesztő és befektető cég, amely teljes körű megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve az épület kivitelezésen át egészen a létesítményfenntartásig. A mindössze három éve alapított vállalat eddig összesen már több mint 260 ezer négyzetméter ipari területet adott át három helyszínen, Fóton, Maglódon és Pátyon. Pátyon jelenleg is egy 42 ezer négyzetméteres csarnok építési munkálatai zajlanak, egy negyedik helyszínen, Alsónémediben pedig egy 60 ezer négyzetméteres épület fejlesztése folyik. Mindkettő átadása 2024-ben várható, az előbbi a második, míg utóbbi a harmadik negyedévben.

A HelloParks idén befejezett és jelenleg építés alatt álló épületei is a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legszigorúbb, Outstanding minősítése eléréséhez szükséges előírásainak és az EU Taxonómia követelményeinek megfelelően készülnek. Ilyen szigorú feltételek mellett jelenleg csak a HelloParks fejleszt ipari csarnokot Magyarországon. Az ipari ingatlan szektorban is kiemelkedő tényező az energiahatékony működés, melyre a HelloParks kiemelt figyelmet fordít. Ezt támogatja többek között a vállalat saját fejlesztésű mobilapplikációja is, amely a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Az alkalmazáson keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások.

Az épületekben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők, köszönhetően a tetőre telepítendő napelemeknek. Még a csarnokok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül az épület körüli zöldterület öntözésére. A közös területeken smart ready lámpák világítanak, a raktárak parkolójában pedig elektromosautó-töltők is rendelkezésre állnak.

A teljes cikk a raktarkereso.info-n olvasható.

Mondd el másoknak is!