Portfolio.hu: Gőzerővel építi új raktárait Budapest mellett a fejlesztő

Hírek

2023.06.23.

FT6

Megnyitotta két új raktárcsarnokát Fóton és Maglódon az ipariingatlan-fejlesztő HelloParks. Az épületekben, amelyek közül az egyik kifejezetten a városi logisztikai igények kiszolgálására készült, már összesen közel 18 ezer négyzetméternyi terület bérlésére szerződött le hat vállalkozás a fejlesztővel. A vállalat kész épületportfóliója ezzel már 150 ezer négyzetméterre nőtt, amelyet még az idén 250 ezer négyzetméterre tervez növelni.

Folyamatosan költöznek be a bérlők a HelloParks két új raktárcsarnokába, amelyeket az idei év első negyedévében adott át a fejlesztő. A 46 ezer négyzetméteres maglódi MG3 januárban, míg a 26 ezer négyzetméteres fóti FT6 márciusban kapta meg a használatbavételi engedélyt, a csarnokok területének negyedére pedig már megvannak az első leszerződött bérlők.

A Loginvent Zrt. és a WELL PACK Hungária Kft. az MG3-ban összesen 10 000 négyzetméter területre írt alá szerződést, míg a Beta Hungary Kft., Keber Germany Precision Machinery Kft., a KOPOS ELEKTRO Kereskedelmi és Gyártó Kft. és a Serveone Hungary Kft. az FT6-os City Flex épületben összesen 7600 négyzetméter területet bérel tevékenységéhez.

„A 2020-as indulásunk óta kizárólag a BREEAM fenntarthatósági szabvány legszigorúbb előírásai szerint fejlesztjük raktárcsarnokainkat. Jelenleg már minden építés alatt álló fejlesztésünk a legmagasabb, Outstanding minősítés kritériumai és az EU Taxonómia követelményei szerint készül, amivel a HelloParks szeretne itthon és a régióban is egy jövőbe mutató, zöld iparági mércét felállítani.” – mondta el Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

A HelloParks jelenleg 150 ezer négyzetméteres kész portfóliója ezzel már négy elkészült raktárcsarnokot tartalmaz, miután tavaly átadták a maglódi MG1 és fóti FT1 épületét. Az idei év végéig pedig további 103 ezer négyzetméternyi raktárterület kivitelezése fejeződik be, vagyis elkészül Fóton az FT1 szomszédságában épülő, 45 ezer négyzetméteres FT2 és a pátyi, 58 ezer négyzetméteres PT1. A vállalat emellett idén egy negyedik helyszínen is építkezésbe kezdett, Alsónémediben egy 60 ezer négyzetméteres raktárépület készülhet el 2024 második negyedévére.

A teljes cikk a portfolio.hu-n olvasható.

 

 

Mondd el másoknak is!