Portfolio.hu: Elkészült a maglódi gigaberuházás – Indulhat a következő ütem

Hírek

2022.02.04.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Átadták a HelloParks Maglód első, 46 000 négyzetméteres raktárcsarnokát: a 6 hónap alatt felépített létesítmény a csatlakozó út- és közműrendszerrel együtt mintegy 50 millió euró értékű beruházás révén valósult meg. Az első ütem több mint 80%-os kiadottsággal működik és megkezdődött a következő ütem 45 000 négyzetméteres csarnokának (MG3) előkészítése is. Az új épület átadását 2022 utolsó negyedévére tervezik.

Január elején átadták a HelloParks Maglód első ütemét jelentő 46 000 négyzetméteres csarnokot. A park első létesítményének, melyben a minimálisan bérbe vehető terület 3300 négyzetméter, megvannak az első nagy bérlői is. A raktárcsarnoknak már több mint 80%-a megtelt bérlőkkel, és a többi, még szabad területére is előrehaladott tárgyalások folynak.

A bérbeadással párhuzamosan éppen ezért már elkezdődött a következő ütem 45 000 négyzetméteres raktárcsarnokának (MG3) előkészítése is. Az új épület, melynek átadását 2022 utolsó negyedévére tervezi a társaság, szintén a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósul meg. Az első létesítményhez képest újdonság, hogy a tárolási magasság 10 méterről 11,7 méterre nő, a legkisebb bérbevehető egység pedig a korábbinál nagyobb, 3500 négyzetméter lesz. Az új ütem beruházási értéke szintén közel 50 millió euró.

A HelloParks Maglód Budapest keleti agglomerációjában 46 hektáros területen valósul meg, melyen összesen több mint 200 000 négyzetméter raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség.

Az MG3 előkészítése mellett folyamatban van a további létesítmények tervezése és engedélyeztetése, ezen felül folyamatosan vizsgálják a további terjeszkedési lehetőségét a budapesti agglomerációban, valamint a vidéki nagyvárosok vonzáskörzetében. A cégcsoport emellett Fóton és Pátyon is fejleszt.

A teljes cikk a portfolio.hu-n olvasható.

Mondd el másoknak is!