Ingatlan.com: Pátyon lesz a dm új régiós központi raktára

Hírek

2023.07.28.

Pano9 9

Újabb meghatározó nemzetközi cég választotta a Futureal csoport ipari ingatlanfejlesztését. A német üzletlánc novemberben veheti át a 18 000 négyzetméteres raktárat a HelloParks pátyi parkjának első, díjnyertes ipari épületében. 

 

A HelloParks Páty első, PT1-es, 58 000 négyzetméteres csarnoka, mely Budapest környékének legnagyobb egybefüggő modern ipari épülete, a hosszú távú megállapodás értelmében további bővülésre is lehetőséget biztosít a kiskereskedelmi üzletlánc számára. A 18 000 négyzetméteres területen a drogerie markt kiemelt regionális helyszínt alakít ki, amely a kelet-európai, saját márkás termékek központi disztribúciós raktáraként fog funkcionálni. Az ügylet a Triarco szakértői tanácsadásával jött létre.

„A nemzetközi sajátmárkás raktárunk költöztetésére több helyszínt megvizsgálva döntöttünk a HelloParks pátyi helyszíne mellett. Fontos volt számunkra, hogy az új raktár olyan rugalmas bérleti konstrukcióban álljon rendelkezésünkre, amely támogatja az országokon átívelő logisztikai stratégiánkat és követni tudja a dm országok intenzív fejlődési dinamikáját a saját márkák értékesítésében. Lényeges szempont volt a fejlesztő szakmai támogatása, az ingatlan elhelyezkedése – jelenlegi munkatársaink megtartása kapcsán is -, valamint az épület fenntartható üzemeltetése” – hangsúlyozta Görgey András, a dm Kft. ügyvezetője.

A HelloParks idén befejezett és jelenleg építés alatt álló raktárcsarnokai is a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legszigorúbb, Outstanding minősítése eléréséhez szükséges előírásainak és az EU Taxonómia követelményeinek megfelelően készülnek, a PT1 kivitelezése is ezt szem előtt tartva zajlott.

„Az elmúlt 6 hónapban zajlott tárgyalásaink során minden szempontból igyekeztünk összhangba hozni az igényeket a spekulatív fejlesztésünk adottságaival. Az egyeztetési folyamat közben organikusan fejlődő elképzelésekre végül sikerült mind kereskedelmi, mind műszaki szempontból a megfelelő megoldásokat felvázolnunk. Ez vezetett a sikeres záráshoz” – összegezte Bodahelyi András, a HelloParks senior üzletfejlesztési menedzsere.

További fejlesztések

Az idén nyáron használatba vételi engedélyt szerzett ipari ingatlanban a dm-mel kötött megállapodással együtt már 32 500 négyzetméter talált bérlőre, ami a teljes épület 55 százaléka. Eközben a csarnok szomszédságában megkezdődtek a PT2-es épület munkálatai is, amelyben az osztrák hátterű szállítmányozó és logisztikai vállalat, a Gebrüder Weiss 22 000 négyzetméter területet már le is kötött, vagyis a második ütemben készülő fejlesztésnek is több mint fele megtelt már.

Az energiahatékony működés az ipari ingatlan szektorban is kiemelkedő tényező, melyre a HelloParks kiemelt figyelmet fordít, ezt támogatja többek között a vállalat saját fejlesztésű mobilapplikációja is. Az alkalmazáson keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások. Emellett az épületben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők majd, köszönhetően a tetőre telepítendő napelemeknek. Még a csarnok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül az épület körüli zöldterület öntözésére.

A teljes cikk az ingatlan.com-on olvasható.

Mondd el másoknak is!