Ingatlan.com: Nemzetközi díjat nyert a HelloParks Páty első raktárcsarnoka

Hírek

2023.06.30.

1688045957868

A HelloParks június 27-én a londoni Marriott Hotel Grosvenor Square-ben megrendezett European Property Awards díjátadón a HelloParks Páty PT1 projektjéért vehette át az ötcsillagos (Five Star) beruházásoknak járó elismerést a Kereskedelmi és Termelési Fejlesztések kategóriájában. A közel 70 millió euró értékű beruházás keretében megvalósult 58 ezer négyzetméteres, Big Box csarnok Budapest vonzáskörzetének legnagyobb egybefüggő modern ipari létesítménye. A nyertes projekt ezzel továbbjutott az International Property Awards világversenyre.

A European Property Awards pályázatait egy több mint 80 iparági szakértőből álló független zsűri bírálja el. A rangos szakmai díjjal immár 30. éve értékelik az iparág szereplőit a tervezés, a minőség, a szolgáltatás, az innováció, az eredetiség és a fenntarthatóság szempontjából. A PT1 épület a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épült.

Ennek megfelelően az elismerést szerző beruházás kivitelezése során ISO 14001-es minősítésű anyagok kerültek felhasználásra, többek között az olyan nagy mennyiségben használt építőanyagok esetében, mint a betonszerkezetek, trapézlemez, térkő, szendvicspanel, hő- és vízszigetelések, nyílásszárók és a beépülő fém alapú csőrendszerek. Ezen felül már indulástól kezdve szelektálásra került az építési hulladék, amelyet több mint 85 százalékban újra is hasznosítottak.

Zöld megoldások

Az épületben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők majd, köszönhetően a tetőre telepítendő napelemeknek. Még a csarnok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül az épület körüli zöldterület öntözésére. A közös területeken smart ready lámpák világítanak, a raktárak parkolójában elektromosautó-töltők is rendelkezésre állnak.

Az energiahatékony működést támogatja a HelloParks saját fejlesztésű mobilapplikációja is, amely a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Az alkalmazáson keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások. A HelloParks 2028-tól pedig kizárólag zéró kibocsátású épületeket ad át, így a fentiek a vállalat minden újépítésű csarnokánál megvalósulnak.

„Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon egyedülállóan szigorú fenntarthatósági szabványoknak megfelelve építjük raktárcsarnokainkat, amit egész Európában, Londonban is elismeréssel jutalmaznak. Jelenleg már minden építés alatt álló fejlesztésünk a legmagasabb, Outstanding minősítéssel és az EU Taxonómia szerint készül” – emelte ki Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

A teljes cikk az ingatlan.com-on olvasható.

Mondd el másoknak is!