Épülettár.hu: Elhelyezték a HelloParks 45.000m2 -es raktárcsarnokának első oszlopát

Hírek

2021.09.23.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oszlopállítási ceremóniával kezdte meg a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks a fóti megaparkjának első ütemében megépülő 45.000 m2 raktárcsarnok építését azt követően, hogy a maglódi megaparkba már be is költözhettek az első bérlők. A zöldmezős beruházás keretében fejlesztett energiatakarékos, a BREEAM fenntarthatósági szabványnak megfelelő épületnek már a bérlői összetétele is körvonalazódik: elsősorban e-kereskedelmi, csomaglogisztikai és futárcégekkel, valamint kimondottan egyetlen gyártó vállalat kiszolgálását végző logisztikai társaságokkal folynak előrehaladott tárgyalások.

Magyarország versenyképességének javulásához az építőiparnak is változnia kell, hiszen a logisztikai szereplők jellemzően egy éven belül szeretnek beköltözni a létesítményekbe, de egy ilyen projektet ilyen rövid idő alatt nem lehet megfelelően megvalósítani, hacsak nincs már előkészítve a terület. A HelloParks fejlesztései erre a trendre is reagálni tudnak. A vállalt határidőt tartva a közelmúltban adtuk át a maglódi ipari és logisztikai megapark első ütemét jelentő 46.000 m2-es raktárépület első egységét, melybe mindössze öt hónappal a kivitelezés megkezdését követően be is költözhetett az első logisztikai vállalat. A potenciális bérlők részéről igen intenzív érdeklődést tapasztalunk, minden szabad területünkre előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, Maglódon pedig hamarosan beköltözik a következő bérlőnk is. A bérbeadással párhuzamosan már a következő épületek tervezését és engedélyezését is elkezdtük, hogy minél gyorsabban ki tudjuk szolgálni a meglévő és jövőbeli igényeket” – mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.
„A logisztikai szereplők elsődleges igényének, hogy egy megfelelően gyors és biztos kivitelezési átfutási idő betartásával csak egy kiforrott, és letisztult koncepció mentén lehet megfelelni. A HelloParks ezen üzleti modelljének megvalósításához szeretnénk támogatást nyújtani, a teljes Közép-Európai humán-, és eszköz infrastruktúránkat felhasználva” – mondta Pavol Čarný, a Goldbeck Hungaria ügyvezető igazgatója.

 

A teljes cikk az épülettár.hu-n olvasható.

Mondd el másoknak is!