hvg.hu: Rekord méretű ipari fejlesztés, rendhagyó ceremónia

Hírek

2024.09.26.

Pano3 V2

Hamarosan elkészül Magyarország legnagyobb spekulatív ipari ingatlana a HelloParks fejlesztésében, aminek befejező szakaszát a társaság betonöntési ceremóniával köszöntötte. Az AN1 hamarosan várja a bérlőket a reptér közelében.

A hagyományteremtő rendezvényen a csarnok ipari padlója utolsó blokkjának betonozását ünnepelték meg a projekten dolgozó kollégák Alsónémedi polgármesterével, Dr. Tüske Zoltánnal közösen. A jövőben is így üdvözli majd a magyarországi központú ipari ingatlanfejlesztő vállalat egy-egy új csarnok munkálatainak ezt a fontos mérföldkövét. Jelenleg a belső munkálatok zajlanak, és hamarosan a napelemek is felkerülnek a tetőre. A 60.000 négyzetméteres BigBox típusú AN1 az M0 és M5 autópályák találkozásához közel, Budapest déli alpiacán, logisztikai szempontból az egyik legfrekventáltabb környéken helyezkedik el, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől mindössze 20 percre található HelloParks Alsónémediben.

A csarnok nagyméretű, 15.000 négyzetméteres egybefüggő területei, 12 méteres belmagassága és cross-dock opciója vonzó megoldást kínálhat elsősorban logisztikai szolgáltatók, csomagküldő szolgálatok, szállítmányozó társaságok, valamint e-kereskedő és fullfilment vállalkozások számára. A létesítmény magas áramkapacitása révén speciális igények kielégítésére – egyebek mellett hűtő- vagy gyógyszerraktár létesítésére, valamint könnyűipari összeszerelő tevékenységre – is alkalmas. A kész épület hatékony működését többek között a tetőn elhelyezésre kerülő napelemek – amelyeknek köszönhetően az irodák primer energiafogyasztása nulla lesz –, a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer, valamint a HelloParks saját fejlesztésű mobilapplikációja is szolgálják. Még a tetőre hulló csapadék is felhasználásra kerül, ezt locsolási céllal egy külön tárolóba gyűjtik. A csarnok körül smart ready lámpák világítanak, a raktár parkolójában pedig elektromos autó töltők is rendelkezésre állnak majd.

A HelloParks 2022 után használatbavételi engedélyt szerzett fejlesztéseihez hasonlóan az AN1 is a BREEAM New Construction kategória legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épült, és megfelel majd az EU Taxonómia elvárásainak. Ez azt jelenti, hogy az elkészült épület mellett a teljes tervezési és kivitelezési folyamatot is értékelik, az alapanyagok beszerzésétől, szállításától kezdve a hulladékkezelésen át egészen a beépített és felhasznált technológiákig. A HelloParks a magyar piacon egyedüliként fejleszt ipari ingatlanokat ilyen szigorú feltételek mentén, amelyeknek világszinten is csak az épületek kevesebb mint 3 százaléka felel meg. A társaság HelloZero elnevezésű fenntarthatósági stratégiájával összhangban a kivitelezés során számos olyan megoldást alkalmaznak, amelyek jelentősen csökkentik a beépülő karbonlábnyomot. Ezek közé tartozik a műanyagszálas ipari padló, a csökkentett karbonlábnyomú betonszerkezetek, valamint a 100 százalékban újrahasznosított forrásból származó betonacél felhasználása. A bérlők számára egyre fontosabb a korszerű, energiahatékony működés, a klímasemleges ipari ingatlanok pedig jelentősen hozzájárulnak a fenntarthatósági célok eléréséhez.

Az AN1 csarnokkal a vállalat nyolcadik épülete készül el, ezzel a cég kevesebb mint négy év alatt összesen 368.000 négyzetméternyi ipari területet valósít meg, így a harmadik legnagyobb portfólióval rendelkező ipari fejlesztő Magyarországon. A Fóton, Maglódon és Pátyon épülő három modern megapark mellett az Alsónémediben lévő projekttel már a negyedik kulcsfontosságú ipari és logisztikai alpiacon is jelen lesz Budapest körül a HelloParks.

A teljes cikk az hvg.hu-n olvasható.

Mondd el másoknak is!